Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Wijngaardexcursie 2018

Wijngaardexcursie 2018: het hoge noorden!

Het is inmiddels een traditie: onze excursies naar collega-wijnbouwers.

De datum van onze excursie is 18 augustus.

Dit keer is onze excursie georganiseerd door Wijndomein Gilde Noord. Zij hebben voor alle leden een geweldige excursie georganiseerd naar vier wijngaarden in de provincie Groningen. In deze nieuwsbrief vindt U een kleine impressie van het programma en de te bezoeken wijngaarden

Wij verzamelen om 10.00 uur op “Wijngaard OL-DIEK”, een ca 3 ha grote wijngaard. Na ontvangst met koffie of thee, volgt om 10.30 uur een rondleiding op de wijngaard met aansluitend een presentatie van de nieuwste ontwikkelingen in de wijnmakerij.

Op de wijngaard kunnen wij ons eigen lunchpakket nuttigen. Na de lunch wordt het gezelschap opgedeeld in drie groepen, welke onder begeleiding per groep een wijngaard bezoeken (carrousel). Dus iedere groep zal, vanaf 13.30, nog drie wijngaarden bezoeken.

  • de Zandstroom in Blijham (wijngaard op zand)
  • Wijnhof Christina in Hoogezand (stadswijngaard)
  • de Groene Parel in Haren (kas)

Zij hebben allen uitsluitend PIWI’s aangeplant.

De bezoeken worden rond 17.00-17.30 afgesloten met een gezamenlijke BBQ inclusief 5 consumpties, opnieuw bij Wijngaard OL-DIEK. Dieetwensen bij aanmelding opgeven.

Voor wie
Leden Brabantse Wijnbouwers en eventueel: een partner.

Meenemen
Wij willen alle deelnemers verzoeken om zelf een wijnglas mee te nemen voor de proeverij.
Verder zelf zorgen voor en een lunchpakketje en/of drinken bij de lunch.

Kosten excursie
De totale kosten van het bezoek aan de vier wijngaarden € 32,00 pp (vooraf af te rekenen met de penningmeester, u ontvangt een factuur).
In dit bedrag zijn de kosten van de proeverijen verwerkt. De BBQ zit ook in de prijs inbegrepen, inclusief 5 consumpties. Extra consumpties à € 2,00 per stuk, welke u zelf dient af te rekenen op de wijngaard.

Inschrijven
Wil je deelnemen? Schrijf je dan snel in d.m.v. een mail naar de onder vermelding van:

  • je naam
  • lid nummer,
  • aantal personen, (elk lid mag één introducé meenemen, waarvan we ook graag de naam vernemen)
  • eventuele dieetwensen

Je krijgt vervolgens hiervoor een factuur die je vooraf dient te betalen of, als je een incassomachtiging hebt afgegeven, automatisch van je rekening wordt geïncasseerd na toezending van de factuur.

De inschrijving voor de excursie stopt bij 30 deelnemers, in volgorde van binnenkomst van betaling van de factuur.

Wanneer we meer aanmeldingen hebben dan de maximale capaciteit van de excursie, dan zullen deze op een reservelijst geplaatst worden. U wordt hiervan op de hoogte gesteld en het eventueel reeds overgemaakte bedrag zal worden teruggestort.
 
De inschrijving sluit op 26 juli. De deelnemers ontvangen ca twee weken voor de excursie nogmaals het programma, inclusief alle adressen.

Mogelijkheid tot overnachting
Er is een mogelijkheid om te kamperen op een camping op 6 km van OL-DIEK. U moet deze camping zelf reserveren en afrekenen. Vraag naar Rommie Smids.
Een mooie gelegenheid om het Groningseland verder te kunnen verkennen in de dagen ervoor of erna.

Camping de Bouwte
Hoofdweg 20a
9681AH, Midwolda
Tel: 0597-591706
email: 

Tot slot
We denken dat dit opnieuw een geweldige gelegenheid is om kennis te maken met een viertal zéér gepassioneerde wijnbouwers en hun fraai gelegen en bijzondere wijngaarden.

Veel leer, proef momenten en plezier op zaterdag 18 augustus!