Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Bestuur

Bestuur van Wijnbouwers Der Lage Landen / Brabantse Wijnbouwers

VoorzitterDe functie van voorzitter is momenteel vacant.
Het voorzitterschap wordt voorlopig waargenomen door de secretaris.
 
Secretaris

Peter Siebrands

Peter Siebrands

Rotterdam 1947. Na wat omzwervingen afgestudeerd in sociologie. Vooral werkzaam geweest als adviseur en trainer van ondernemingsraden. Lid sinds 2009 en secretaris sinds 2011. Tevens hoofdredacteur van ons verenigingsblad Wijnbouw in de Lage Landen.

Email: secretaris|@|brabantsewijnbouwers.nl

Penningmeester

Frank van Huijgevoort

Ik ben bijna 40 jaar werkzaam in het bankwezen en in 1988 vanuit mijn rol als bestuurslid van een volkstuinvereniging in gesprek geraakt met een lokaal wijngilde. Nog in datzelfde jaar ben ik door een lid uit dat gilde op weg geholpen bij het maken van fruitwijn. Mijn eerste (rabarber)wijn heb ik in datzelfde jaar uitgeschonken aan familieleden van mijn vrouw. Bij die gelegenheid vertelden ze me dat ze wijninkopers waren, waarbij ze me hebben geënthousiasmeerd om hier toch vooral mee door te gaan. In de 90-er jaren ben ik in kontakt gekomen met een semi professionele wijnmaker, die me vervolgens samen met een vriend heeft begeleid in het maken van wijn uit druiven. Toen die kontakten in 2012 wat verwaterden, ben ik lid geworden van de BWB.

Email: penningmeester@brabantsewijnbouwers.nl

Bestuurslid

Wim Marijnissen

Eindhoven 1946. Pedagogische academie/ sociale pedagogiek

6 jaar onderwijs, 25 jaar directeur van een instelling voor kinderen met een verstandelijke handicap en 17 jaar een eigen adviesbureau.

Daarnaast een aantal bestuursfuncties bekleed. Op dit moment actief in het bestuur van een stichting die in de derde wereld jongeren aan werk probeert te helpen.

Motivatie bestuurslidmaatschap:  “Een kennis is door het overlijden van een vriend eigenaar geworden van diens wijngaard maar is zelf niet zo’n tuinier. Hij heeft mij en mijn vrouw gevraagd de wijngaard in beheer te nemen. Wij hebben daar zonder aarzeling “Ja” op gezegd. Op de site van de Brabantse Wijnbouwers vonden wij de noodzakelijke informatie en zelfs meer dan dat. Zo las ik dat er behoefte is aan versterking van het bestuur.

Alhoewel ik op het gebied van wijnbouw en vinificatie een absolute beginneling ben wil ik vanuit mijn bestuurlijke ervaring graag een steentje bijdragen. Ik zie meteen een kans om op een prettige en vriendschappelijke manier veel mensen, die dezelfde interesse hebben, te ontmoeten.”

Lid en bestuurslid sinds 2019

Email: Wim_marijnissen@outlook.com

(aspirant) Bestuurslid

Guus Jacobse

Na een jarenlange loopbaan als jurist op verschillende rechtsgebieden ben ik begin 2019 vervroegd met pensioen gegaan. Dit vooral omdat ik nog graag van alles wilde gaan doen waar ik tot dan toe niet (genoeg) aan toekwam.

Een van de bezigheden waar ik nu meer tijd voor heb is de wijnbouw. Geboren in Zuid-Limburg werd ik al begin 70-er jaren bekend met wijnbouw op heel kleine schaal. De druiven werden toen nog niet echt rijp en de wijn was toen nog niet heel drinkbaar.…Rond de eeuwwisseling, toen de ontwikkeling van meer schimmelresistente/ tolerante druivenrassen de wijnbouw ook in onze streken beter  mogelijk maakte, ben ik zelf druiven gaan telen en wijn gaan maken. Mijn streven naar hogere wijnkwaliteit heeft er in 2011 toe geleid dat ik lid werd van de Brabantse Wijnbouwers. De kennis die deze vereniging verspreidt en de activiteiten die de club organiseert zijn voor mij en vele anderen een inspiratiebron om de wijnbouw op te pakken en uit te bouwen.

Motivatie bestuurslidmaatschap:  Na een aantal jaren te hebben “geplukt” is het nu ook tijd geworden om zelf actief mee te werken  aan de ontwikkeling van de wijnbouw in de lage landen. Ik was al enkele jaren distributiepunt voor regio 14. Als bestuurslid hoop ik de komende tijd een bijdrage te leveren aan de verdere verbetering  van de wijnbouw en verspreiding van kennis in het grote gebied dat de vereniging bestrijkt.

Email: guusjacobse1@gmail.com

(aspirant) Bestuurslid

Marcel L. Bul

Geboren in Rotterdam maar ik woon al meer dan 30 jaar op Schouwen-Duiveland (ZLD).
Als ICT manager heb ik een drukke baan, mijn ontspanning krijg ik uit contact met mensen, dat kan zijn van het organiseren van festivals, geven van duiklessen, maritieme archeologie, tot wijn maken. Daarbij heb ik een aantal bestuursfuncties bekleed bij verschillende stichtingen en verenigingen en er ook een handvol opgericht. Ik heb in 2019 toen er bij de WBLL behoefte was aan een bestuur, eerst gekeken of ik daar wel bij paste. Ondertussen is duidelijk dat dit wel zal lukken: De huidige bestuursleden hebben allemaal de motivatie om er wat van te maken en aan te pakken, dat past goed bij m’n eigen (Rotterdamse) instelling.
WBLL/BWB is een unieke bron van informatie voor iedereen die iets wil weten over het maken van wijn in de breedste zin. Maar dat komt niet vanzelf: Een vereniging kan niet leven zonder bijdrage van de leden. En zonder een bestuur voor het organiseren, begeleiden en aansturen komt er weinig van de grond. Ik maak al jaren met veel plezier wijn en heb in het verleden veel kennis gehaald bij de wijnbouwers der lage landen, graag wil ik daarvoor iets terug doen en ik verwacht met mijn ervaring bij te kunnen dragen aan het verder uitbouwen van de vereniging.

Email: mlbul@zeelandnet.nl