Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Saint Laurent

Saint Laurent

Groei
algemeenAan een Pfalzer wijngaardenier is het te danken, dat het waardevolle Druivenras ook in Duitsland behouden is gebleven en een nieuwe renaissance doormaakt.

Diens zoon, van druivenkweker Carl Bronner, zorgde voor een zekere verspreiding van dit ras. Of de Saint Laurent oorspronkelijk uit de Elzas komt of een ander deel van Frankrijk, laat zich niet met zekerheid vast stellen. Haar naam kreeg dit rode druivenras mogelijkerwijs van heilige St. Laurentius. Hij is namelijk de beschermheilige van de koks. Deze gedenkdag valt haast gelijk met de aanvang van de druif rijping van Saint Laurent (10. August).De Saint Laurent werd lange tijd als variëteit van de Spätburgunder ingedeeld, doch onlangs werd zij als zelfstandig druivenras ingedeeld.

afstammingonbekend x onbekend.
onbekend.
uitlopenonbekend.
groeiMiddel.
rijpingHalf september – begin okto.
trossenonbekend.
resistentieNormaal.
Wijn
algemeenHoogwaardige most met goede extrakten en zuurwaarden laten meestal krachtige en gelijktijdig frisse fruitige roodwijnen door ontstaan. Meermaals worden de betere kwaliteiten ook in Barique gevinificeerd.In de kleur is hij dieprood.
aromaDaarbij laat zich in de fruitige wijnen de aroma’s van vlierbes of van wilde kersen te voorschijn komen.
smaakPinot Noir achtige wijn.
 
Bronnen:

  1. Fred Lorsheijd Auteur van Het complete druivenboek ISBN 90 210 0483 6…
  2. Foto blad : Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY