Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Felicia

Felicia

Groei
algemeenonbekend.
afstammingSirius =(Bacchus x Villard blanc) x Vidal blanc.
Synoniem Gf. 84-27-285.
Gekweekt op het Bundesanstalt für Rebenzuchtung Geilweilerhof, Siebeldingen-Pfalz (DE) in 1984.
uitlopenonbekend.
groeiDe groei is krachtig, matige vorming van dieven of zijscheuten.
rijpingHet uitlopen van de ranken ligt tussen Müller Thurgau en Riesling in, de rijpingstijdstip komt overeen met Müller Thurgau..
trossenDe druif is groot, het gemiddelde tros gewicht ligt gemiddeld bij 250 gr. In vergelijk tot Müller Thurgau is zowel de opbrengst (met 152 kg/a) zoals ook het mostgwicht (84 Oe) hoger. De zuurgraad bij de oogst ligt bij de 8 g/L (zie onderstaande tabel).
Ook als tafeldruif is de Felicia zeer geschikt. .
resistentieDe weerstand tegen valse meeldauw is gemiddeld, dat wil zeggen,een tot twee behandelingen is in de regel voldoende.Tegenover echte meeldauw is de resistentie hoog, zodat normaal gesproken twee behandelingen voldoende zijn. Dit bespaard, na de ervaringen tot nu toe 70-80% van de tot nu toe bekende plant weerstands behandelingen..
Wijn
algemeenHet boeket weerspiegeld van bloemrijke aroma’s, welke in heel veel jaren eveneens gecombineerd word van muskaat arorma’s. Zeer soepele, makkelijke wijn met een harmonisch zuur bestand. Rijpt vaak door tot Spätlese en Auslese kwaliteit..
aromaHet boeket weerspiegeld van bloemrijke aroma’s, welke in heel veel jaren eveneens gecombineerd word van muskaat arorma’s. 
smaakZeer soepele, makkelijke wijn met een harmonisch zuur bestand. Rijpt vaak door tot Spätlese en Auslese kwaliteit.
 
Bronnen:

  1. Het Complete Druivenboek, Fred Lorsheijd (ISBN 90-210-0483-6)
  2. http://www.bafz.de/baz2006V4/wijnbouw/blauwe-druivenrassen/cabernet-colonjes/
  3. Foto blad: Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY

Gemiddelde waarden van de jaren1995 – 2005

 

Ras

Oogst in kg/ar

Mostgewicht in °Oechsle

Mostzuren g/l

Müller-Thurgau

133 (100%)

71 (100%)

7,7 (100%)

Felicia

152 (114%)

84 (118%)

8,0 (104%)