Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Sirius

Sirius (Ga-51-27)

Groei
algemeenSirius is gekweekt op het Duitse instituut voor Druiventeelt te Geilweilerhof. De Sirius heeft een goede houtrijping en vorsthardheid, vergelijkbaar met Riesling.
Totaalindruk is niet om hoge ogen mee te scoren..
afstammingBacchus x Villard Blanc(= Seyve Villard 12-375, wat op zijn beurt een kruising is tussen Seibel 6468 x Seibel 6905)
Synonym: Geilweilerhof GA 49-22. Gekweekt op het Duitse instituut voor Druiventeelt te Geilweilerhof (1964)..
uitlopenMiddelvroeg.
groeiSterk en redelijk rechtopstaand, met een gemiddelde vorming van dieven.
rijpingEind september tot half oktober..
trossenMiddelgrote, tot grote losse trossen, iets geschouderd van vorm. De bessen zijn middelgroot, geelgroen met een fijne fris zure smaak.
De opbrengst is hoog..
resistentieSirius is een ras met een hoge weerstand tegen schimmels (echte en valse meeldauw en botrytis). In de meeste jaren zal schimmel- bestrijding beperkt kunnen blijven tot 2 of 3 behandelingen in het voorjaar. Toch blijft het oppassen want ook in een vochtig najaar kan nog aantasting door valse meeldauw ontstaan. In het ergste geval kan dan een deel van de bladeren afvallen, wat als gevolg heeft dat er minder suiker gevormd wordt en de vruchten slecht afrijpen..
Wijn
algemeenDe Sirius geeft een goede witte wijn met een stevig zuur. De wijn lijkt een beetje op Riesling.
aromaabrikoos, appel, bloemen, citroen, grapefruit, honing, limoen, perzik, petroleum..
smaakRichting Riesling stevig zuur..
 
Bronnen:

  1. Foto blad : Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY