Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Staufer

Staufer

Groei
algemeenStaufer is gekweekt op het Duitse instituut voor Druiventeelt te Geilweilerhof. De houtafrijping is matig. De vorsthardheid is beter dan van Silvaner, maar minder dan van Riesling. De opbrengst en suikergehaltes zijn vergelijkbaar met die van Müller-Thurgau. De zuurgraad ligt 1 g/l boven dat van Müller-Thurgau.
afstammingBacchus x Villard Blanc(= Seyve Villard 12-375, wat op zijn beurt een kruising is tussen Seibel 6468 x Seibel 6905)
Synonym:Geilweilerhof 38-25-004/39-37-017/364 (nb. van Staufer zijn drie variaties bekend). Gekweekt op het Duitse instituut voor Druiventeelt te Geilweilerhof.
uitlopengemiddeld vroeg, vergelijkbaar met Silvaner.
groeiRedelijk krachtige groei met weinig tot gemiddelde vorming van dieven. De groei is rechtopstaand.
rijpingStaufer rijpt voor Silvaner en na Müller-Thurgau.
trossenGemiddeld tot grote trossen met groene, ovalen druiven. Tijdens de rijping kan het voorkomen dat druiven van de trossen vallen. Hiermee moet rekening worden gehouden om het optimale moment van oogsten te bepalen.
 
resistentieResistent tegen valse meeldauw en redelijk resistent tegen echte meeldauw. Staufer is resistent tegen botrytis, maar edele rot is laat in het seizoen mogelijk.
Wijn
algemeenDe wijn van Staufer heeft een goede body, is neutraal tot fruitig. Het karakter ligt tussen dat van Silvaner en Riesling.
aromafruitig.
smaakgoede body.
Foto BladFoto blad : Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY