Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Tools

 Tools

Voorlopig bevat deze pagina alleen een tool om de samenwerking tussen leden van de BWB te vereenvoudigen.

 1. TeamViewer v11 portable (originele download is hier te vinden)
  Voordeel: geen installatie nodig (geen registry-vervuiling), alleen uitpakken in een directory en ofwel direct vanuit deze directory starten, ofwel een link naar de executable (/TeamViewe/TeamViewerPortable.exe) maken en deze op de desktop plaatsen)

  Gebruik:
  Bij zowel het "Overleg" als de "Ondersteuning" moet de initiator het ID (en eventueel het wachtwoord) delen met de andere deelnemers.
  Dit kan via de telefoon, email, whatsapp, noem maar op.
  Met een Teamviewer account is het mogelijk om een afspraak langer van de voren te organiseren en het ID met de deelnemers te delen.

  Overleg met één of meerdere personen op afstand

  • kiezen voor tabblad Meeting
  • onderstaande meeting id invullen
  • je naam invullen
  • en het wachtwoord als daar om wordt gevraagd.
  • Meeting ID: m12-345-67890 (nb. dit id veranderd per sessie)
  • Password: BwB

  Zie 1e plaatje:

  Hierna wordt de verbinding gemaakt en kan men het scherm van de organisator/initiator zien en elkaar horen en spreken. Je kunt elkaar overigens ook via teamviewer berichtjes sturen.

  Computerhulp/ondersteuning op afstand
  Als je je desktop/computer wilt delen, dan moet men een één-op-één sessie starten door op 1e tabblad "remote control" het getoonde ID en password door te geven via de telefoon of email. De ander kan vervolgens op de computer meekijken van diegene die de sessie start en indien gewenst de controle overnemen om bijvoorbeeld instellen te bekijken of aan te passen.