Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Anchor NT 116

Anchor NT 116

Soort Saccharomyces cerevisiae hybride
Wijn wit
Algemene beschrijvingNT 116 wordt aangeraden voor frisse witte wijnen die vroeg op de markt kunnen worden gebracht. Typisch te verwachten aroma’s zijn die van bloemige aroma’s, citroenen, grapefruit (pompelmoes), Guave en andere tropische vruchten.

Deze gist is zeer geschikt voor vergisting bij zeer lage temperaturen.

NT 116 wordt aangeraden voor de druivensoorten Pint blanc en Pinot gris, Kerner, Chardonnay en ook Muller-Thurgau

Killer ja
TemperatuurbereikOptimale temperatuurbereik van 12 tot 16 graden Celcius. Ondergrens is 11 graden.  
VoedingsbehoefteLage voedingbehoefte (bij lage temperaturen).  
Alcoholtolerantie tot 16%
Eigenschappen
  • snelle start van vergisting,
  • volledige (droge) vergisting, ook bij lagere temperaturen,
  • suikertolerant (voor een vlotte start van de vergisting) tot 100  Oe,
  • SO2 tolerantie tot 50 mg/L vrije SO2,
  • weinig schuimvorming.
Ongewenste nevenproductenGeen ongewenste nevenproducten,  

  • vluchtige zuren minder dan 0,3g/L
  • geen tot zeer geringe SO2 productie
Overige nevenproducten Glycerine productie tot 11-13g/L
Dosering 20 g/HL
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 07-06-2012