Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Anchor NT 202

Anchor NT 202

Soort Saccharomyces cerevisiae
Wijn rood
Algemene beschrijving

Zeer geschikt voor de vergisting van most met hoge suikergehaltes.

Wordt door Anchor aanbevolen voor co-inoculatie: twee uur na de gist al de MLF-bacteriën toevoegen, zodat MLF van start kan gaan direct aansluitend aan de gisting.

Killer ja
TemperatuurbereikVergistingtemperatuur 20-28 graden, minimum 18 graden
VoedingsbehoefteGemiddelde voedingsbehoefte  
Alcoholtolerantie tot 16%
Eigenschappen
  • Voor aromatische rode wijnen. Levert aroma’s van rode en zwarte bessen, bosbes en pruimen.
  • Bevordert MLF.
  • lage schuimvorming.
Ongewenste nevenproducten
  • zeer lage SO2 productie
  • productie van vluchtige zuren lager dan 0,3 g/L.
Overige nevenproducten Glycerine productie tot 9-12g/L
Dosering onbekend
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012