Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Anchor NT 50

Anchor NT 50

Soort Saccharomyces cerevisiae
Wijn rood
Algemene beschrijving NT 50 is geschikt voor de productie van volle, taninnerijke rode wijnen. Bij een koele vergisting kunnen ook mooie rose wijnen worden verkregen.

 NT 50 moet het, net als de Fermirouge, heel goed doen met de rode VB-druivensoorten. NT 50 wordt verder aangeraden voor Regent, Dornfelder en Spaetburgunder.

Killer ja
Temperatuurbereik Optimale temperatuurbereik van 14 tot 28 graden Celcius. Ondergrens is 13, bovengrens is 30 graden.
Voedingsbehoefte Gemiddelde voedingbehoefte
Alcoholtolerantie tot 16%
Eigenschappen
  • snelle vergisting (temperatuurcontrole wordt aangeraden),
  • gemiddelde schuimvorming.
  • volledige (droge) vergisting, ook bij lagere temperaturen,
  • suikertolerant (voor een vlotte start van de vergisting) tot 100 Oe,
Ongewenste nevenproducten Geen ongewenste nevenproducten,

  • vluchtige zuren minder dan 0,3g/L
  • geen tot zeer geringe SO2 productie
Overige nevenproducten Glycerine productie tot 11-13g/L
Dosering 30 g/HL
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

 

Revisiedatum: 26-08-2012