Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Bioferm Blanc

Bioferm Blanc

SoortSaccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijnwit  
Algemene beschrijving

Korrelgist speciaal geschikt voor de vergisting van witte tafelwijnen met behoud van hun natuurlijke aroma’s (produceert weinig secundaire aroma’s).

De jongewijnen-proeverij van de Brabantse Wijnbouwers in december 2009 leerde, dat de combinatie Johanniter – Bioferm Blanc mooie Rieslingachtige wijn opleverde.

Killernee
Temperatuurbereik18-30°C
Voedingsbehoefteonbekend  
Alcoholtolerantie14%
Eigenschappen
  • gelijkmatige vergisting over breed temperatuurbereik,
  • geringe schuimvorming,
  • produceert weinig secundaire aroma’s
  • laat de druifspecifieke aroma’s goed uitkomen
Ongewenste nevenproducten
  • geringe productie van vluchtige zuren (equivalent van <0,15 g/L zwavelzuur),
  • minimale, bijna geheel ontbrekende, productie van SO2,
  • geringe productie van acetaldehyde, 
  • geringe productie van hogere negatieve alcoholen.
Overige nevenproductenonbekend
Dosering

 20 – 30g / 100L  

Bevat minder dan 10 wilde gisten en minder dan 10 bacterien per 1 miljoen gistcellen. Bevat maximaal 5-6% vocht.

BewarenKoel en droog bewaren bij temperaturen rond 10 graden. Bij kamertemperatuur verliest men ongeveer 10% actieve gistcellen per jaar.

Revisiedatum:10-11-2012

Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).