Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Bioferm Champ

Bioferm Champ

SoortSaccharomyces cerevisiae bayanus
Wijnuniverseelgist  
Algemene beschrijving

Korrelgist die zorgt voor een neutrale vergisting, met hoge sulfietresistentie (tot 25-30 mg vrij SO2 per liter).

Speciaal geschikt voor hergisting op de fles. Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting, ook bij stilgevallen wijnen, hergisting en schuimwijnen.

Killerja
Temperatuurbereik15 – 30°C
Voedingsbehoefteonbekend  
Alcoholtolerantietot 17 %vol.
Eigenschappen
  • snelle opstart van de vergisting,
  • Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting,
  • Goed bruikbaar bij stilgevallen wijnen, hergisting en mousserende wijnen,
  • Hoge sulfietresistentie (tot 25-30 mg vrij SO2 per liter),
  • gemiddelde schuimvorming,
Ongewenste nevenproducten
  • geringe productie van vluchtige zuren (equivalent van <0,10 g/L zwavelzuur),
  • minimale, bijna geheel ontbrekende, productie van SO2,
  • geringe productie van acetaldehyde, 
Overige nevenproductenonbekend
Dosering

2 g / 10 liter bij normale omstandigheden; 4 g / 10 liter bij heropstart, hergisting of in moeilijke omstandigheden.

Bevat minder dan 10 wilde gisten en minder dan 10 bacterien per 1 miljoen gistcellen. Bevat maximaal 5 a 6 procent vocht.

BewarenKoel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. Bij kamertemperatuur verliest men ongeveer 10% actieve gistcellen per jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).