Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Bioferm Doux

Bioferm Doux

SoortSaccharomyces cerevisiae bayanus
Wijnwit 
Algemene beschrijving

Voor fruitige witte of soepele rode wijnen (zoals de Beaujolais wijnen).

Voegt aroma’s toe aan neutrale druiven. Ook geschikt voor zeer aromatische wijnen zoals van muskaat druiven en Gewürztraminner door de vorming van complementaire aroma’s.

Korrelgist voor het verkrijgen van wijnen met een hoger restsuiker gehalte. Door het behoud van de natuurlijk aanwezige fructose kan een restsuikergehalte van 5-15 g/liter worden verkregen.

Killerja
Temperatuurbereik15-30°C.
Voedingsbehoeftelaag
Alcoholtolerantie12-13%Vol. (matige alcohol tolerantie)
Eigenschappen
  • gemiddeld temperatuur bereik,
  • gemiddelde vergister bij hogere temperaturen (20-30°C),
  • lage temperaturen (10-15°C) zijn niet geschikt doordat de gist bij deze temperatuur samenvlokt en neerslaat,
  • lage tot gemiddelde schuimvorming,
  • vlokt makkelijk samen waardoor de gist aan het einde van de vergisting makkelijk neerslaat en een compact sediment vormt.
Ongewenste nevenproducten
  • Geringe acetaldehyde vorming.
Overige nevenproducten
  • vormt fruitige esters (banaan en ananas)
Dosering20-30 g/100 Liter.  
BewarenKoel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).