Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

DSM Fermicru VR5

DSM Fermicru VR5 “killer”

SoortSaccharomyces cerevisiae (no. VR5, uit de Bourgogne, Frankrijk)
Wijnrood (Bourgognetype)  
Algemene beschrijving

Ideaal voor bewaarwijnen; versterkt structuur, body, kleur, tannines en aromatische finesse. Vormt fruitige (cassis, pruim, kers) en kruidige aroma’s.

Heel geschikt voor Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel.
 

Killerneutraal tot killer
Temperatuurbereik18-30o C;
VoedingsbehoefteNormale voedingsbehoefte. Gistvoeding pas geven na 3 dagen gisting.  
Alcoholtolerantietot 16%
Eigenschappen
  • geringe schuimvorming.
  • snelle opstart van de vergisting
  • de conversiefactor is 16,5g suiker per 1% alcohol.
Ongewenste nevenproductenweinig ongewenste nevenproducten als vluchtig zuur, acetaldehyde, H2S, SO2.

  • Geringe vorming van H2S.
  • Geringe vorming van SO2 (< 10 mg/L).
  • Geringe vorming van acetaldehyde (< 20 mg/L).
  • Geringe vorming van vluchtige zuren (< 0,15 g/L).
Overige nevenproductenGlycerinevorming 7-8gr/l;
Dosering20g / 100 L  
BewarenKoel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 27-08-2012