Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

DSM Fermirouge

DSM Fermirouge

SoortSaccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijnrood (Bordeaux type)
Algemene beschrijving

Ideaal voor fruitige, uitgebalanceerde wijnen; bevordert de volle ontplooiing van aroma’s (aardbei, morel, framboos. Heel geschikt voor Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel.
 

Killerneutraal tot killer
TemperatuurbereikKoude gist. 10 – maximaal 28o C.
VoedingsbehoefteNormale voedingsbehoefte. Gistvoeding pas geven na drie dagen gisting.
Alcoholtolerantietot 15%
Eigenschappen
  • weinig schuimvorming,
  • resistentie tegen sulfiet tot 50 mg/L,
  • de conversiefactor is 16g suiker per 1% alcohol.
Ongewenste nevenproductenweinig ongewenste nevenproducten als vluchtig zuur, acetaldehyde, H2S, SO2.

  • geringe vorming van vluchtige zuren (< 0.2 g/L),
  • lage acetaldehyde vorming (< 20 mg/L),
  • lage H2S productie.
Overige nevenproducten
  • gemiddelde glycerine vorming (5-7g/l),
Dosering20g / 100 L  
BewarenKoel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012