Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

DSM Fermivin

DSM Fermivin (FV-500)

SoortSaccharomyces cerevisiae cerevisiae (no. 7013)
Wijnuniverseel  
Algemene beschrijving

De gist DSM Fermivin is, net als de gist Lalvin 71B, in staat om appelzuur af te breken en om te zetten en melkzuur. Maar in vergelijking met 71B produceert deze gist andere soorten aroma’s.

De conversiefactor is 16,5g suiker per 1% alcohol.

Killerja
Temperatuurbereik15 – 35 oC  (zeer ruim temperatuurbereik)
Voedingsbehoeftegemiddeld tot hoog
Alcoholtolerantie14% vol. onder normale omstandigheden, 16% vol. bij voldoende (stikstof) voeding.
Eigenschappen
  • snelle opstart
  • lage schuimvorming 
Ongewenste nevenproducten
  • Geringe vorming van H2S.
  • Geringe vorming van SO2 (< 10 mg/L).
  • Geringe vorming van acetaldehyde (< 20 mg/L).
  • Geringe vorming van vluchtige zuren (< 0,15 g/L).
Overige nevenproducten
  • hoge glycerine productie (6-8 g/L)
Dosering20g / 100 L  
BewarenKoel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 17-1-2012