Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Lalvin EC 1118

Lalvin EC 1118

SoortSaccharomyces  cerevisiae bayanus
Wijnmouserende wijn.
De originele “Prise de Mousse”! DE champagne gist.
Algemene beschrijving

Beschikt over “Killer”-eigenschappen en is daarmee bijzonder geschikt om de tweede gisting van basiswijnen, die met een andere gist zijn aangezet, te voltooien of om een stilgevallen gisting weer op gang te brengen.

Killerja
Temperatuurbereikbreed bereik, 15 – 25 oC
Voedingsbehoeftelaag
Alcoholtolerantietot 16%
Eigenschappen
  • lage zuurstofbehoefte
  • weinig schuimvorming
  • snelle klaring
  • Korte rustperiode, snelle fermentatie,
  • Gebruik: Rehydreren gedurende 30 minuten in water (echt niet langer!) en dan aan de basiswijn toevoegen.
Ongewenste nevenproducten
  • zeer lage H2S productie ( < 60ppm )
Overige nevenproducten
  • gemiddelde glycerine productie
Dosering onbekend  
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012