Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Lalvin RC 212

Lalvin RC 212

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn rood (Bourgogne type)
Algemene beschrijving

Zeer geschikt voor een fluwelen, ronde rode bourgogne; fruitig, waarbij in de druivenvariëteit aanwezige aroma’s van kers en braam worden versterkt.

Killer ja
Temperatuurbereik Optimale vergistingstemperatuur 20-30 oC; niet beneden 18 oC met de vergisting aanvangen!
Voedingsbehoefte Gemiddelde tot hoge voedingbehoefte
Alcoholtolerantie maximaal 16%
Eigenschappen
  • lage zuurstofbehoefte
  • weinig schuimvorming
  • snelle klaring
  • Korte opstartperiode, snelle fermentatie,
  • Gebruik: rehydreren gedurende 30 minuten in water (echt niet langer!) en dan aan de basiswijn toevoegen.
Ongewenste nevenproducten
  • Zeer lage H2S productie ( <60ppm ).
  • Zeer lage SO4 productie.
  • Geen ongewenste nevenproducten, zoals acetaldehyde, H2S, vluchtige zuren.
Overige nevenproducten
  • gemiddelde glycerine productie 
Dosering  onbekend  
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012