Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Oenoferm Color

Oenoferm color

SoortSaccharomyces cerevisiae bayanus
Wijn(fruitig) rood
Algemene beschrijving

Speciale korrelgist voor karaktervolle rode wijnen met stevige tannines en fruitige, krachtige rode wijnen. Geschikt voor wijnen die rijpen in vaten. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de anthocyanen maximaal behouden, wat leidt tot een verbeterde kleurstabiliteit.
Gist met de eigenschap veel kleur uit de vruchten te halen. Geeft meer aroma’s vrij dan Oenoferm Rouge.

Aanbevolen voor Pinot noir, Portugieser, Lemberger, Dornfelder, Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah.

killernee
Temperatuurbereik18 – 28 oC, minimaal 15 oC
Voedingsbehoefteniet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Alcoholtolerantietot 14,5% 
Eigenschappen
  • zeer geschikt voor kleur extractie (door toevoeging van speciale enzymen),
  • stabiele vergisting,
  • volledige (droge) vergisting,
  • bevordert MLF.
Ongewenste nevenproductenniet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Overige nevenproductenniet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Dosering

15 – 30g / 100L, bij meer dan 15 oC.

Vergisting start binnen 5 a 10 uur.

BewarenKoel, droog  en vacuum verpakt bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bronnen: Erbslöh, Brouwland