Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Oenoferm Freddo

Oenoferm Freddo
 

Soort Saccharomyces cerevisiae bayanus 
Wijn wit
Algemene beschrijving

Speciale korrelgist voor het vergisten van wijnen bij een gecontroleerde temperatuur van 13°-17°C tot zelfs bij koude temperaturen vanaf 8°C. Hierdoor wordt het aroma maximaal bewaard.  Vergist goed door.

Resulteert in een fruitig karakter van de wijn, met vooral citroen en grapefruit aroma´s en daarnaast appel en peer. 

Aanbevolen voor Riesling, Müller-Thurgau, Rivaner, Kerner, Silvaner, Scheurebe, Traminer.

Killer nee
Temperatuurbereik vanaf 8°C, optimaal bij 13-17°C (koude gist)
Voedingsbehoefte laag
Alcoholtolerantie tot 15%
Eigenschappen
  • vergist volledig door, ook onder stressvolle omstandigheden,
  • snelle start van de vergisting onder koele omstandigheden,
  • zeer geringe schuimvorming,
  • niet geschikt in combinatie met MLF!
Ongewenste nevenproducten
  • ´verwaarloosbare´ vorming van H2S
Overige nevenproducten
  • produceert veel fruitige aroma’s,
Dosering

15 g/100 liter most bij temp. tussen 13-17°C; 
20 tot 30 g/100 liter bij temp. vanaf 8°C.

Vergisting start binnen 10-20 uur.

Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bronnen: Brouwland