Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Oenoferm Structure

Oenoferm Structure

SoortSaccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijnrood
Algemene beschrijving

Gistsoort die speciaal werd ontwikkeld voor de vergisting van krachtige, intensieve, tanninerijke rode wijnen.

Geeft aroma’s van kersen, bessen en noten en ondersteunt de vrijgave van tannines resulterend in een harmonische wijn met groot bewaarpotentieel.

Aanbevolen druivensoorten : Dornfelder, Lemberger, Cabernet sauvignon, Syrah.

Killernee
Temperatuurbereik18 – 28 °C
Voedingsbehoeftegemiddeld
Alcoholtolerantietot 15% vol.
Eigenschappen
  • bevordert kleur extractie
  • vergist volledig door, ook onder stressvolle omstandigheden,
  • geschikt in combinatie met MLF.
Ongewenste nevenproductenniet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Overige nevenproductenniet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Dosering

20 – 30 g / 100 L (nb. bronnen geven verschillende doseringen: hier de hoogste overgenomen).

Start van de vergisting binnen 5 à 15 uur.

BewarenKoel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.
Na openen binnen 2 à 3 dagen gebruiken.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bronnen: Erbslöh, Brouwland