Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Uvaferm CEG

Uvaferm CEG

SoortSaccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijnwit
Algemene beschrijving

Bijzonder geschikt voor de productie van elegante, fruitige wijnen door vergisting bij lage temperaturen.  Hierdoor ontstaan secondaire aroma’s en een toename van het  mondgevoel.
Deze gist bezit bijzondere enzymen waardoor “voortijdige verouderingsproblemen” (Untypische Alterungsnote, UTA) worden voorkomen. Wilde gisten en ongewenste bacteriën worden onderdrukt.

Zeer geschikt voor Riesling en Johanniter.

Killerja
Temperatuurbereik8-22 oC, optimaal bij 15-17 oC (koude gist)
Voedingsbehoeftegemiddeld
Alcoholtolerantietot 16 %.
Eigenschappen
  • Zeer geringe schuimvorming door hogere proteaseactiviteit.
  • Geschikt voor late oogsten,
  • Mooie zelfklaring.
Ongewenste nevenproductenGeen ongewenste nevenproducten, zoals acetaldehyde, SO2, H2S, vluchtige zuren
Overige nevenproducten
  • Vormt esters
Dosering25 – 40 g / 100L  
BewarenKoel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 29-08-2012