Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Uvaferm HPS YSEO

Uvaferm HPS YSEO

SoortSaccharomyces cerevisiae cerevisiae
WijnRood
Algemene beschrijving

Nieuwe gist met bijzondere eigenschappen, heel goed voor Cabernetsoorten, Merlot, Tempranillo, Schwarzriesling, Syrah

KillerNeutraal (geen killer gist)
TemperatuurbereikOptimaal: 18 oC – 30 oC
Voedingsbehoefte
  • Hydreren met Lalvin GoFerm
  • Gemiddelde voedingbehoefte
  • Gistvoeding toevoegen na 2 dagen gisting
AlcoholtolerantieTot 16 %
Eigenschappen
  • Zorgt voor zeer veel manno-proteïnen in de wijn (veel mondgevoel) en is dus bij uitstek geschikt voor “dunne” sappen, zoals die in natte jaren vaak voorkomen
  • Stabiliseert het zuur
  • Zeer snel actief na toevoeging
  • Matige vorming van glycerol
  • Levert een complexe, volle rode wijn op met al vroeg zachte tannines
  • Sensorisch effect: benadrukt varietal-karakter en kleurbehoud
  • Heeft een positieve invloed op MLF
     
  • Niet geschikt voor herstarten van gisting (na stilvallen)
 
Ongewenste nevenproducten
  • Vorming vluchtige zuren (zoals azijn): Laag
  • Vorming SO2: Laag
  • Vorming H2S: Laag
  • Schuimvorming: weinig
Dosering20 – 40 gram / hectoliter
BewarenKoel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar
Bron informatieProductinfo van Lallemand en BWB

Revisiedatum: 2-06-2013