Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur

Laatste revisie 15 oktober 2017

BenamingWijnsteenzuur, Acidum tartaricum
VormWit kristallijne stof, zuur smakend
VerpakkingDiverse verpakkingen
GevaarGeen
Eerste HulpBij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
BewarenKamertemperatuur, goed afgesloten
HoudbaarMin. 5 jaar
VernietigenKleine hoeveelheden in de vuilnisbakm, grotere hoeveelheden bij KGA (Klein Gevaarlijk Afval)
Gebruik

Zie onze informatie onder Vinificatie, Ontzuring

WettelijkDe EU staat alleen in zuidelijke wijnbouwzones het gebruik van wijnsteenzuur toe als additief. In onze contreien is voor het gebruik ontheffing van dit verbod nodig.
Deze regelgeving geldt niet voor amateur-wijnmakers, die uitsluitend voor eigen gebruik wijn maken.