Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur

Laatste revisie 15 oktober 2017

Benaming Wijnsteenzuur, Acidum tartaricum
Vorm Wit kristallijne stof, zuur smakend
Verpakking Diverse verpakkingen
Gevaar Geen
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Kamertemperatuur, goed afgesloten
Houdbaar Min. 5 jaar
Vernietigen Kleine hoeveelheden in de vuilnisbakm, grotere hoeveelheden bij KGA (Klein Gevaarlijk Afval)
Gebruik

Zie onze informatie onder Vinificatie, Ontzuring

Wettelijk De EU staat alleen in zuidelijke wijnbouwzones het gebruik van wijnsteenzuur toe als additief. In onze contreien is voor het gebruik ontheffing van dit verbod nodig.
Deze regelgeving geldt niet voor amateur-wijnmakers, die uitsluitend voor eigen gebruik wijn maken.