Ons bindt de vriendschap en de wijn brengt ons vreugde

Vooraf

Vooraf

In dit hoofditem van de website treft u informatie aan over de omzettingen die nodig zijn om van oogstgoed(druiven) wijn te maken.

De meeste informatie is beschikbaar op zowel het openbare als het ledengedeelte van deze site. Als u meer wil weten over wat het lidmaatschap van de vereniging te bieden heeft, kijk dan in het hoofdmenu aan de linkerkant onder “Opzet van de vereniging” bij “Contact”.

Bij alle informatie die hier gegeven wordt, gaan we uit van processtappen zoals die weergegeven zijn in onze werkbladen voor de vinificatie van witte en rode wijn, omdat deze werkbladen voor steeds meer wijnmakers een bruikbaar houvast zijn gebleken. Het proces is voortaan leidend.

Als u bepaalde informatie zoekt, kunt u dat op verschillende manieren doen.

  • U kunt de zoekfunctie rechts bovenaan gebruiken;
  • U kunt kijken in de menu’s: aan de linkerzijde de hoofdonderwerpen, aan de rechterzijde informatie;
  • Tenslotte bestaat de mogelijkheid om op het ledengedeelte in te loggen. Daar staat bij de verschillende items informatie waarvan met de auteurs is afgesproken dat die alleen voor de leden beschikbaar is.

Het gedeelte Vinificatie wordt regelmatig geactualiseerd. Over de hele wereld vindt veel onderzoek plaats en dat leidt tot nieuwe inzichten. Dat betekent niet dat u elk jaar uw manier van wijn maken moet wijzigen, maar wel dat u zich dient te realiseren, dat wat u gewend bent te doen, en wat u weet, misschien niet meer klopt.